2018. február 24., szombat

I Killed Him - A kezdetek

Elhagyatott házak, néhol egy-egy pislákoló lámpa. Egy lélek se járt azon a környéken évek óta, talán csak néhány lázadó tinédzser. Letörött deszkakerítések, drótkerítéseken mindenhol hatalmas lyukak, a háztetők beszakadva, cserepek a földön, az udvarokban szanaszét, a már lassan mellkasig érő gazban. Az ablakok betörve, és a közvilágítás nagy része is szétcseszve, csak néhány maradt ép, de azok is már kigyúló félben voltak.
Szőke alak sétál be egy lámpa fénye alá, kabátja combjáig ér, ki van cipzározva. Szemébe félelmetes fény ragyog, talán a kezében lévő éles késéhez hasonlítanám. Mindkettő abban a környezetben halálfélelmet kelthet az emberben. Lassan lépkedett előre fekete bakancsával, a tőle nem messze földön ülő felé haladt kimért, idegőrlően lassú mozdulatokkal. Mint egy vadmacska, aki az áldozatát közelíti meg. Mint egy tigris.
A félelemtől földre rogyott srác próbált arrébb csúszni, de a félelem meggátolta a mozgásában. Szemébe könnyek gyűltek, végig szántották arcát a sós cseppek, menekülve onnan, ahol bárki láthatta volna. Azért fohászkodott, bárcsak ő is így eltűnhetne, mint az a kis csepp. De sajnos, nem tehette.
A szőke arcán féloldalas mosoly jelent meg, áldozata elé guggolt, annak tekintetébe fúrva övét, kesztyűs kezébe forgatta éles fegyverét. Az ülő torkát visszataszító nyüszítés szerű hangok hagyták el.
- Mos nem olyan nagy a szád, mi? – a vékony, szőke alak hangjából csöpögött a gúny, a megvetés, és az undor minden fajtája, emellett mégis nyugodtan csengett.
- Ne csináld! – próbáltam visszatartani, irányítani, de nem ment. Túl erős volt.
- Az olyanokat utálom a legjobban, mint te. Mások előtt nagy a pofád és a gyengébbekbe belerúgsz, annyiszor, amíg ki nem múlik belőlük minden fény. De amint veszélybe kerülsz, olyan leszel, mint a leggyávább kutya és a szemeiddel és minden porcikáddal könyörögsz az életedért – mondata végén arcon köpte a másikat, akinek szemében, ha lehet, még több félelem jelent meg. Elvigyorodott a látványtól, és ráfogott a késére, a következő végzetes mozdulatára készülve.
- Hagyd abba! Nem ölheted meg! Hagyd! – kérlelésemre csak elröhögte magát.
- Ugyan, mért tenném? Hogy elengedni? Hah, ne röhögtess! Te csak maradj csendben odabent! – gúnyosan felhorkantott és visszanézett áldozata szemébe. – Nézd, ahogy kihuny belőle az élet! – Kicsit meglendítette a kezét, és egyenesen a fiú meleg, hevesen verő szívébe szúrta a pengét.
- Nee!
Késő volt. Nem tehettem semmit. Végig kellett néznem, ahogy a félelem, a fájdalom, az Élet csillogása eltűnt szeméből. Számolni se tudom, hányadjára kellett végig néznem egy ilyen jelenetet. És sokadszorra se tudtam tenni semmit. Mert gyenge vagyok. Mert nem tudom legyőzni, nem tudom meggátolni, hogy felülkerekedjen rajtam. Irányítja a testemet. Túl rafinált, túl erős. Nem tudom legyőzni, mindig legyőz.
- YoonGi, mért kell mindig beleszólnod? – szólt hozzám miközben az egyik házba bevitte az élettelen testet.
- Mert meg akarlak állítatni – morogtam vissza, de ezt senki más se hallhatta. Hisz én csak egy hang vagyok a fejében, amikor ő irányít mindent, amit mások látnak. Régen még egy hang se voltam, nem is tudtam, mi történik körülöttem akkor, amikor nem én irányítok.
- Ugyan, legalább nekem ne hazudj. Én csak azt csinálom, amit mélyen belül te is akarsz. Hiszen én te vagyok.
Válaszolni neki már nem tudtam, nem volt már ahhoz erőm. Sose ölnék embert. Hisz én csak Min YoonGi vagyok, aki visszahúzódik és csendben figyel mindent, ő meg egy hang a fejembe, ami elnevezte magát Sugának és legyőzött engem. Minden egyes alkalommal, amikor ilyet tesz, az orrom alá dörgöli, hogy gyenge vagyok, és semmit se tehetek ellene.

~¤~

Az elején tényleg csak egy hang volt a fejemben. Próbált ösztönözni dolgokra. Ha tetszett egy lány, akkor menjek oda, szerezd meg, ez az egyetlen lehetőséged. Ha valami miatt leüvöltöttek a szüleim, akkor bíztatott, hogy szóljak vissza, védjem meg magam. Persze, az elején nem törődtem vele, próbáltam kizárni.
De ez a gonosz hang csak erősödött, egyre többször beszélt hozzám. A vitákba már nem csak azért beszélt, hogy visszaszóljak, hanem hogy ha megütnek, üssek vissza. A saját szüleimnek. Ha a lánynak, akit kedvelek, van barátja, azt mondta fenyegessem meg, verjem meg… öljem meg.
A végén már hallgattam rá, ellenszegültem, verekedtem, de embert ölni sose akartam. Ki gondolta volna, hogy azzal, hogy azt teszem, amit kér, csak az ő kezére játszok. Ő erősödött, én gyengültem. Néha voltak kisebb sötét pillanataim, amikor nem tudtam mi történt. Volt, hogy egy pofon hozott vissza a valóságba, amit nem is tudtam, miért kaptam. Aztán…
Amikor vége lett a gimnáziumnak, és egy évet kihagytam az egyetem előtt, akkor sokat voltam egyedül. Elköltöztem a szüleimtől és dolgozni jártam, meg akartam keresni a pénzt az egyetemre. Túl sokat voltam egyedül, túl nagy volt a csend körülöttem. Az élet energiám és a kedvem, mintha folyamatosan csapolták volna. Létezni se volt erőm. Ő meg ezt kihasználta…
A csendes létem miatt, sokan belém kötöttek. Ó, hogy mennyi embert utáltam. Ideges pillanataimba persze átfutottak az agyamon rossz gondolatok, mit kéne velük tenni, de sose lennék rá képes. Ő azonban…

°˘°˘°

A szobámba ébredtem hajnalban, a felkelő Nap fényére, ami egyenesen az ablakomon tűzött be. Morogva ültem fel és néztem körül. Az előző esti ruháim voltak rajtam, de a látvány miatt, ha nem kaptam szívrohamot, akkor baromi szerencsés lehetek. A fehér pólómat vérfoltok színezték a hasamon, és a hosszú ujj végén. Rémülten kaptam le magamról a ruhadarabot, de szemem megakadt a tükörképemen. Arcomon vércseppek pöttyöztek, már rászáradtak a bőrömre. Az asztalomon egy véres kés hevert.
Sokkosan ültem le a földre, összekuporodva, próbáltam emlékezni, mégis mi történhetett. A félelem teljesen hatalmába kerített, már könnyeim is kicsordultak és végigszántották vér áztatta arcomat. Percek óta kuporoghattam ott, amikor lassan az emlékek megrohamozták az agyamat.
° - Itt van a kis nyomi gyerek! – a dagadt disznó hangjától még így emlékben is grimasz jelent meg az arcomon. Meg se szólaltam csak egy lépést tettem felé. – Mi van, megnémultál? Ja, bocs, te eddig is az voltál! – gügyögött felém, undorító vigyorral az arcán. Mosolyra húztam a számat, odaléptem hozzá és jól gyomorba térdeltem, amire összegörnyedt. Könyökömmel tarkójára vágtam, amitől csak közelebb került a földhöz. Hátára fordult fájdalmában, mire fölé guggoltam és vigyorogva előhúztam zsebemből a kést.
- Hé, mi a faszt csinálsz? – emelte fel a hangját, bár, így is hallatszott a félelem rajta. Mutató ujjamat szája elé helyeztem.
- Csend legyen dagadék, legalább csendbe dögölj meg! – azzal beleszúrt egyszer. És még egyszer. És még egyszer. 

°˘°˘°

Ő szemrebbenés nélkül ölt meg bárkit. Olyan profin csinálta, hogy nyoma se maradt a tettének, csak keresték az eltűntet, de holttestet se találtak utánuk. Sose kaphatták vissza a szerettek legalább a kihűlt testet. És az én hibám. Az én gyengeségem miatt történnek ezek…
Szerinted a hallgatás
Gonosszá tehet
Egy jó embert?